Minis Terrios

Minis Terrios este o vinărie de familie mică. A fost înfiinţată în anul 2013 de tinerii soţi Dan şi Diana Prisăcaru, care au obţinut recent diplomă de masterat în vinificaţie, însuşit în Franţa, Burgundia.

Minis Terrios — este o marcă comercială de vin tânără, deţinută de întreprinderea Divib Media. În prezent, capacitatea de producţie a acesteia constituie 10 000 sticle pe an. Strugurii pentru producerea vinului se selectează minuţios, acestea fiind colectate de pe un singur lot, doar denumirea mărcii comerciale sugerează – Minis Terrios (lot mic). Anume acesta este crezul tinerilor vinificatori: calitatea vinului izvorăşte de la podgorie.   

La vinăria nouă a fost produse două tipuri de vin din recolta anului 2013 – Merlot şi Cabernet-Sauvignon – în total 5500 sticle. Minis Terrios a plantat soiurile de struguri Chardonnay, Feteasca Regală şi Feteasca Neagră pe 5,45 hectare în raionul Criuleni, unde sunt nişte condiţii perfecte pentru cultivarea soiurilor de struguri albe. Pe lângă aceasta, au fost plantate 5 hectare de soiurile de struguri Cabernet Sauvignon, Merlot şi Sauvignon Blanc în satul Hargiş, raionul Cantemir, regiunea Valul lui Traian. În anul 2017 va fi culeasă prima recoltă de pe noile plantaţii.

La enoteca Invino sunt prezentate cele mai bune vinuri Minis Terrios la preţuri atractive:    

  • 2018 Minis Terrios Sauvignon Blanc
  • 2019 Harap Alb
  • 2018 Minis Terrios Cabernet Sauvignon-Merlot 
  • 2018 Roșu Împărat
  • 2017 Negru Împărat
Moldova,18 Calea Basarabiei str.
(+373) 79 58 41 63
vinurile Minis Terrios