KVINT

Istoria Fabricii de Vinuri şi Coniac "KVINT", or. Tiraspol începe din anul 1897, când a fost construit şi pus în funcţiune depozitul de epurare de pe Strada Gării, în incinta căruia se producea rachiul de struguri cu tărie de 40 grade pe bază de vin brut predat de către locuitorii satelor din preajmă.

Producerea divinurilor (conicaurilor) a fost iniţiată doar patru decenii mai târziu după înfiinţarea fabricii, iar primele spirite de coniac au fost depuse spre maturare în anul 1938.

În prezent, întreprinderea cu istorie de peste 119 ani este liderul în industria divinurilor pe teritoriul Moldovei. Fabrica dispune de propria bază de materii prime, iar suprafaţa viilor roditoare constituie aproape 2000 ha, la care se cultivă peste 20 de soiuri de viţă. Întreprinderea produce anual circa 20 milioane sticle de vin, coniac, lichior şi rachiu, printre care peste 30 de divinuri (coniacuri) cu perioada de maturare de la 3 până la 50 ani, precum şi vinuri ordinare şi maturate, rachiuri, ginuri, coniacuri, calvados. Depozitele KVINT deţin circa 10 milioane litri de alcool absolut al spiritelor de coniac cu perioada de maturare de la 1 până la 60 ani.   

Calitate produselor "KVINT" este atestată prin numeroasele premii obţinute la degustările şi concursurile internaţionale şi interraionale.

Produsele întreprinderii sunt prezentate la enoteca Invino la preţuri atractive:

  • 2019  Kvintessence Viogner-Chardonnay-Sauvignon
  • 2019  Kvintessence Viorica-Solaris-Souvignier Gris
  • XO Kvint Surpriznii
  • XO Kvint Surpriznii Decanter
  • XO Tiraspol
Moldova, Transnistria,Lenin Str.1
(+ 373) 533 96 170
divin