Etnovin

ETNOVIN este o vinărie de familie din orașul Cricova. Din 2017 producem vinuri de autor Mihai Măciucă.

Mihai Măciucă este oenolog cu stagiu „de-o viață”, născut la sudul Moldovei, acolo unde strugurii se desfată în lumina soarelui de la ieșirea din floare până la brumele toamnelor târzii. E omul care a înțeles că și vinul poate să reprezinte Divinitatea. Vinul, zice el într-un interviu, trebuie să fie rotund, sferic, să nu iasă în afară, să nu deranjeze. Ce poate fi asta dacă nu perfecțiunea divină? Pe EA a căutat-o mereu în mișcarea vântului printre rândurile de vie, în compoziția chimică a solului, în așezarea terenului sub unghiul cel mai aproapiat razelor solare.

El își cunoaște vinul în toate nuanțele sale, de la zdrobirea strugurilor până la buteliile cu licori bahice irepetabile, care ne fac viața mai frumoasă. Mihai Măciucă a dedicat  patru decenii vinificației, a dobândit abilitățile necesare pentru a produce vin de autor de calitate superioară din soiuri autohtone și europene, cu însușiri organoleptice naturale intense, fără arome sau gust de păstrare în barique, capabil să satisfacă cele mai înalte exigențe.

Vinurile produse din soiuri autohtone și europene de struguri posedă însușiri organoleptice irepetabile, fără arome sau gust de păstrare în barrique. Vinaria produce unicul ice wine din lume din soiul autohton Fetească Regală, unde de  la o tonă de struguri se obțin circa 300 litri de vin de gheață.Vinul MIEREA URSULUI este cartea de vizită pentru ETNOVIN.

Vinurile EtnoVin sunt prezentate la enoteca Invino la cele mai bune preţuri:

  • 2018  Nurii Doamnei Feteasca Regală
  • Vorba Dulce Merlot Demisec
  • 2018 Viața Lunga
mun. Chişinău, Cricova, str. Chişinăului, 84/3
(+373) 691 16 605