Beciurile Brăneşti

"Pivniţele din Brăneşti" se află în pădure, lângă Orheiul Vechi în satul Brăneşti, având o suprafaţă de 75 ha, întindu-se la distanţă de 58 km şi la adâncime de 60 m sub suprafaţa pământului. 

Întreprinderea SA "Pivniţele din Brăneşti", pe baza căreia a fost înfiinţată SA "Basvinex", a fost fondată în anul 1974, ca urmare a exploatării hrubelor de calcar lacustru. În acelaşi an, au fost depuse spre maturare 50 000 sticle de vin. Acestea au inclus vinuri de masă albe, printre care cota semnificativă le revenea mărcilor "Dnestrovskoe", "Aligote", "Sauvignon".  În prezent, Societatea pe Acţiuni "Basvinex" care deţine "Beciurile Brăneşti" figurează în topul celor mai mari întreprinderi vinicole din Moldova, după volumul de export.

La "Pivniţele din Brăneşti" se produc vinuri albe şi roşii, spumante, vinuri seci, vinuri demiseci şi vinuri de desert. Deosebit de populare sunt vinuri de colecţie şi vinuri produse după tehnologie specială, cum ar fi Madeira, Marsala şi vin pastoral.

La enoteca Invino sunt prezentate cele mai elocvente vinuri de colecţie ale întreprinderii "Pivniţele din Brăneşti" la preţuri atractive: 

• 1986 Madeira
• 1989 Marsala

s.Branesti, Moldova
(+373) 235 59 999
Pivniţele din Brăneşti"