Basavin & Co

"Basavin & Co" se află în oraşul Basarabeasca, fostul oraş Romanovca denumit în cinstea familiei imperiale Romanov. În anul 1913 a fost fondată gospodărie vinicolă utilată cu două prese mecanice simple, care erau puse în acţiune de cai. În anul 1939, întreprinderea a utilat un beci pentru maturarea vinurilor în butoaie de stejar. În anul 1969, pe bază de gospodăriei vinicole a fost construită vinăria care a îmbinat tradiţiile vinicole din Romanovca cu tehnologiile avansate în perioada respectivă.

În anii 90 ai secolului XX, datorită Uniunii microregiunilor vinicole de sud, întreprinderea "Basavin & Co" a reuşit să păstreze tradiţiile seculare şi să continue producerea vinurilor. În prezent, vinurile de calitate "Basavin & Co" sunt produse conform tehnologiei "vendage manuelle" bazate pe culegerea manuală a strugurilor, control al temperaturii de fermentare, precum şi maturare în butoaie de stejar. Plantaţiile "Basavin & Co" se află în regiunea Ştefan Vodă, la sud-estul Moldovei. Vinăria dispune de propriile podgorii în Romanovca, Başcalia, Abaclia, Cioc-Maidan şi Iserlia. Aceste localităţi sunt perfecte pentru producerea vinurilor de calitate, întrucât sunt situate la 75 km de la Marea Neagră, pe pantele deluroase cu sol argilo-nisipos.

Misiunea "Basavin & Co" constă în producerea vinurilor de calitate accesibile publicului larg, precum şi în consolidarea reputaţiei vinurilor moldoveneşti pe pieţele străine.

La enoteca Invino sunt prezentate vinurile Basavin la preţuri atractive: 

  • 2016 Basavin Sauvignon Blanc
  • 2015 Basavin Rosé
  • 2004 Chateau de Basavines (Alb de Carpineni)
Moldova ,Chisinau, str. M. Eminescu, 40
(+373 22) 85 60 22
Basavin & Co wines