«Smart Tasting & Fine Wine Investing» Awards

Pe data de 10 iunie la enoteca Invino a avut loc ceremonia de premiere a câştigătorilor concursului «Smart Tasting & Fine Wine Investing» desfăşurat de Gustos.Life în parteneriat cu Laboratorul Analizei Senzoriale de pe lângă Academia Tehnologiilor Alimentare din Odessa.

Acest eveniment poartă un caracter unic nu doar pentru Moldova, dar şi pentru întreaga regiune a Mării Negre, constituind primul concurs, în cadrul căruia calitatea actuală a vinurilor a fost evaluată mai puţin decât calitatea curent al acestora, adică perfecţionarea gustului acestora cu timpul şi posibilitatea de depozitare pe termen lung.

În cadrul concursului degustările oarbe ale probelor au fost desfăşurate în locuri special amenajate de către comisiile de experţi certificaţi conform standardelor internaţionale WSET. Credibilitatea şi invariabilitatea rezultatelor a fost garantată printr-un software specializat elaborat de Gusto.Life cu ajutorul tehnologiei blockchain, iar procesul de degustare a fost difuzat în direct: https://www.youtube.com/watch?v=30unrSBnBlo

La evenimentul solemn au participat degustători experţi, bloggeri de vin, precum şi reprezentanţi ai Oficiului Naţional al Viei şi Vinului. Vinificatorii, vinurile cărora au obţinut cele mai înalte note pentru potenţialul de maturare, au beneficiat nu numai de premii, dar şi de oferte de colaborare ulterioară în cadrul primelor tranzacţii de investiţii vinicole în regiunea Mării Negre.