ChocoWine + Cheese

degustarea ciocolata+caşcaval+ vin

Enoteca Invino continuă să depăşească stereotipele şi să asigure plăcerea gastronomică unor îmbinări inedite.

Ciocolatiera Nadejda Vişnevski-Ipatieva a acceptat să se implice în experimentul Invino privind ciocolata+caşcaval+ vin şi a prezentat nişte bomboane handmade exclusive din ciocolată şi caşcaval.

A fost prezentat şi vin nou din seria "6n", produs de Doina Vin - producătorul care încă nu este pe larg cunoscut în Republica Moldova. Vinul a fost prezentat de managerul pe vânzări, Doina Borş.

Astfel, degustarea a vizat următoarele:  

Nr. 1 — "6n" Riesling, 2016 de la Doinavin şi bomboană din ciocolată albă belgiană, înăuntru cu o felie de caşcaval tare lituanian Dziugas, maturat de doi ani, denumit încă parmezan.

Nr. 2 — "6n" Merlot 2016 de la Doinavin şi bomboană din ciocolată extra neagră, cu caşcaval cu mucegai albastru, frişcă, ciocolată albă şi cafea.

Nr. 3 — Merlot 2016 de la Fautor şi bomboană cu straturi de caşcaval şi miere de tei.

Nr. 4 — Pentru servirea vinului Heres Armonios, 1994 de la Vinuri ­Ialoveni a fost selectată o îmbinare cu gust sărat  – bomboana "Flying Dragon": ciocolată albă cu caşcaval topit, sare roz de Himalaya, piper negru, ghimbir şi iarbă de lămâie. 

Nr. 5 — Grappa şi bomboană de ciocolată care conţine parmezan ras, condimente, Martini Russo şi roşie uscată.

Cu majoritatea de voturi primul loc a fost atribuit îmbinării nr. 1.  

degustarea ciocolata+caşcaval+ vindegustarea ciocolata+caşcaval+ vindegustarea ciocolata+caşcaval+ vindegustarea ciocolata+caşcaval+ vinCiocolatiera Nadejda Vişnevski-Ipatieva degustarea ciocolata+caşcaval+ vindegustarea ciocolata+caşcaval+ vin