ChocoWine
De unde izvorăşte inspiraţia unui ciocolatier - relatat de Nadejda Vişnevski-Ipatieva. Iar stereotipul legat de îmbinarea vinului cu ciocolată a fost depăşit de sommelierul Inna Şanghina. Ciocolata reprezintă un produs, care este dificil de îmbinat cu vin. De regulă, sommelierii spun că ciocolata nu se combină cu vin. De Ziua îndrăgostiţilor, la enoteca Invino s-au adunat persoanele hotărâte să depăşească acest stereotip şi să descopere nişte îmbinări ideale pentru ciocolată.
Astfel, degustarea a vizat următoarele:
Nr. 1 — Tartaletă handmade din ciocolată albă, cu olivă înăuntru presărată cu ierburi de Provence, şi vin alb de desert Moscato de la Asconi
Nr. 2 — Bomboană handmade din felie de ananas caramelizat în ciocolată albă şi Sauvignon Blanc, 2011 de recoltă târzie, de la Fautor.
Nr. 3 — Bomboană handmade din ciocolată cu lapte, cafea şi migdale zdrobite prăjite, şi vin roze de cupaj Surori, 2015 de la Vinăria Gitana.
Nr. 4 – Bomboană handmade în formă de inimioară, din ciocolată extra neagră cu condimente - anason stelat, seminţe de anason, scorţişoară, cardamom, cuişoare, piper negru, vişină uscată infuzată pe vin roşu, şi vin sec Merlot Rădăcini, 2015 de la Vinurile Albastrele.
Nr. 5 – Bomboană handmade din ciocolată extra neagră cu smochină şi nucă, şi vin de desert Shevrin (xeres) 1990, de la Vinuri Ialoveni.
Nr. 6 – Fudge de ciocolată şi vin porto clasic Port Mereni, 2004 de la Dionysos Mereni.
Persoanele prezente au votat unanim pentru atribuirea primelor două locuri.
Pe primul loc - îmbinarea nr. 6, pe al doilea loc - îmbinarea nr. 1.
Degustarea inedită a vinului cu ciocolată pentru gurmanzi veritabili. Va continua...