Restaurantul „Butoiaș” - cel mai vechi restaurant de bucătărie națională din Chișinău - a fost înființat în anul 1970. De mai bine de 50 de ani, restaurantul nu numai că a păstrat și sporit tradițiile, ci și-a dezvoltat într-un complex modern, urmând spiritul vremurilor. Renumitul bucătar Andrei Latul folosește produse locale, tradiții locale și inspirație locală pentru a pregăti mâncăruri străvechi, asezonate cu spiritul tehnologiei moderne.
Pe data de 4 noembrie, sâmbătă, la ora 18:00 la enoteca Invino va avea loc o serată enogastronomică. Bucătarul-şef al Butoiaș Andrei Latul şi sommelierul al Invino Anastasia Colodco au selectat 5 îmbinări individuale de bucate delicate şi vinuri elocvente:
• Fasoliță cu rosii condimentate + 2022 Corten Riesling
• Vinete în adjica + 2021 Pripa Rosé Rara Neagră
• Sarmale + 2020 Castel Mimi Rara Neagră
• Mezeluri + 2019 Divus Pinot Noir
• Pară în vin + Chateau Vartely Inspiro Rosé Spumant
Prețul este 600 MDL. Rezervarea locurilor se face la numărul de telefon 022-909-944, 079-830-988. Numărul locurilor este limitat, așa că nu vă gândiți prea mult.