Cum corect se deschide o sticlă de șampanie/ vin spumant? 

Cum corect se deschide o sticlă de șampanie/ vin spumant? 

A servi șampania/vin spumant caldă sau rece ca gheața – înseamnă, că nu veți reuși să vă bucurați din plin de savoarea și aroma autentică a acestei licori, deoarece temperatura la care buchetul și aroma vinului se pot aprecia cel mai bine este de 7-9 °С.

Se recomandă ca sticla de șampanie să fie poziționată vertical, ci doar orizontal, astfel încât vinul spumant să umezească un pic dopul - în caz contrar, băutura își va pierde din efervescență. Mulți cunoscători de vinuri spumante insistă asupra faptului că cel mai corect mod de a deschide o sticlă de șampanie este să producă un pocnet sec, abia sesizabil, asemenea unei expirații sau șoapte. Și aceasta nu se consideră o dovadă de snobism.


Cu cât pocnetul este mai puternic, cu atât gustul șampaniei va fi mai putin bun, deoarece deschizând prea repede, bulele de dioxid de carbon se vor evapora imediat și vor lipsi șampania de efervescență, și prin urmare, de savoare.

vinurile spumante moldovenești